• Co-create slider

  Co-create: Living Labs

  voor systemen voor duurzame voeding in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

  Via de actie Co-create wil Innoviris de Brusselse bevolking, de onderzoeks-en innovatiesector en de ondernemerswereld dichter bij elkaar brengen. De eerste editie van deze actie wijdt Innoviris aan de ontwikkeling van duurzame voedingssystemen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

  Meer weten

   

 • innovirisday

  Ontdek de kandidaat-ondernemingen van Rise - Innovative Starters 2014

  Innoviris selecteerde zes jonge ondernemingen om hun toekomstvisie en technologische innovatiekeuzes te verdedigen voor een expertenjury. Ontdek nu de kandidaat-ondernemingen van Rise 2014 !

  Meer weten

   

 • eolien

  Bridge: Strategic platforms

  ICT, Levenswetenschappen en Milieu, prioritaire sectoren.

  Het Bridge-programma is voornamelijk gericht op academische onderzoeksprojecten die worden uitgevoerd via strategische platformen. De nadruk ligt op de ontwikkeling van nieuwe industriële applicaties voor Brusselse ondernemingen. 

  Meer weten?

   

Welkom op de website van Innoviris, het Brussels Instituut voor onderzoek en innovatie

Innoviris, het Brussels Instituut voor Onderzoek en Innovatie

Welkom op de website van Innoviris, het Brussels Instituut voor onderzoek en innovatie

Innoviris is het Brussels Instituut voor wetenschappelijk onderzoek. Het instituut heeft als taak onderzoek, ontwikkeling en innovatie te ondersteunen en te stimuleren via de financiering van vernieuwende projecten van Brusselse ondernemingen en onderzoekscentra.


News

Projectoproep Active and Assisted Living (AAL II)

Innoviris neemt sinds 2014 deel aan het Europese initiatief AAL II (Ambient Assisted Living). De projectoproep van AAL (vanaf nu: Active and Assisted Living) in 2015 heeft de titel: " Living active and independently at home - the contribution of ICT/technologies to integrated solutions for supporting active and independent living of older adults in their homes."

Brain-be - Oproep voor voorstellen 2015 "Netwerkprojecten"

Brain-be (Belgian Research Action through Interdisciplinary Networks) heeft een oproep voor voorstellen van netwerkprojecten gelanceerd voor drie van de 6 pijlers van het programma: pijler 1 - Ecosystemen, biodiversiteit en evolutie, pijler 4 - Strategieën van de federale overheid, pijler 6 - Collectiebeheer.

Projectoproep Mobil'UP van het Brussels Beroepsreferentiecentrum van de bouwsector

In 2013 heeft het Brussels Beroepsreferentiecentrum de wedstrijd "Project Passief Duurzaam" gelanceerd. Deze wedstrijd voor Brusselse scholen was erop gericht een moduleerbare, demonteerbare en verplaatsbare passiefconstructie uit te denken, te testen en te realiseren die verschillende functies zou kunnen hebben. Na afloop van de eerste fase werd een project geselecteerd. Deze projectoproep Mobil'UP is gericht op het ontwerp van de interieurbouw van deze ruimte en op de uitwerking van de prototypes van het voorgestelde meubilair met recuperatiematerialen.

Launch - Brussels Spin-off projectoproep 2015

Wil u de onderzoeksresultaten van uw wetenschappelijk, academisch of industrieel onderzoek valoriseren door een nieuwe onderneming op te richten in Brussel? Dien dan vanaf nu tot en met 23 januari een financieringsaanvraag in bij Innoviris.

Bilaterale oproep België - Zwitserland voor het EUREKA-netwerk

Omdat Zwitserland voorzitter is van het EUREKA-netwerk en ook België deelneemt aan dit programma deelneemt, hebben de twee landen besloten een bilaterale projectoproep te lanceren. Innoviris vertegenwoordigt daarbij het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Projectoproepen

Evenementen

Vorige maand december 2014 Volgende maand

december
ZoMaDiWoDoVrZa
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031