Responsible Research & Innovation

Home / Evenementen / Responsible Research & Innovation
Home / Evenementen / Responsible Research & Innovation

Responsible Research & Innovation

Wanneer 06-09-2016
van 09:00 tot 17:00
Waar Paleis der Academiën, Hertogsstraat 1, Brussel

Responsible Research & Innovation 

Responsible Research & Innovation (RRI) streeft ernaar om maatschappelijke actoren bij elkaar te brengen en samen te laten werken in onderzoek en innovatie om te kunnen inspelen op grote maatschappelijke uitdagingen.
Het doel is om op deze manier met de hele samenleving te komen tot gedragen en duurzame, innovatieve en technologische oplossingen voor de toekomst.

De belangrijkste actiepunten van RRI zijn betrokkenheid van alle actoren, gendergelijkheid, open access, (wetenschaps)onderwijs, ethiek en bestuur.
Het zijn sectoroverschrijdende kwesties in het "Horizon 2020"-kaderprogramma van de Europese Commissie.

Op dinsdag 6 september belichten verschillende sprekers samen het concept RRI in al haar facetten. Dit colloquium is een gezamenlijk initiatief van het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie van de Vlaamse Overheid (EWI), de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten  (KVAB) en de Koning Boudewijnstichting (KBS).

Dit event richt zich tot alle onderzoekers, bedrijfsleiders, beleidsmakers en burgers met interesse in de maatschappelijke context van wetenschapscommunicatie, innovatie, maatschappelijk verantwoord ondernemen, STEM-onderwijs, wetenschappelijke integriteit ...

Meer informatie over dit agenda-item