Save the Date - Co-create voor systemen voor duurzame voeding in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Home / Evenementen / Save the Date - Co-create voor systemen voor duurzame voeding in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Home / Evenementen / Save the Date - Co-create voor systemen voor duurzame voeding in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Save the Date - Co-create voor systemen voor duurzame voeding in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Wanneer 01-10-2014
van 13:45 tot 17:00
Waar Innoviris, Engelandstraat 555, 1180 Brussel

Co-create voor systemen voor duurzame voeding in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Save the Date

In het kader van de pijler "Duurzame Voeding" van de Alliantie Werkgelegenheid-Leefmilieu en om de ontwikkeling van de socio-economische mogelijkheden in de sector te ondersteunen, lanceert Innoviris de projectoproep " De actie CO-CREATE voor systemen voor duurzame voeding in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest". 

Via het programma Co-create wil Innoviris de Brusselse bevolking, de onderzoeks-en innovatiesector en de ondernemerswereld dichter bij elkaar brengen. Daarom is de actie gericht op projecten in toegepast onderzoek en innovatie die aansluiten bij de dynamiek en interactie van co-creatie. De projecten worden uitgevoerd in 'living labs', die door onderzoekers, economische actoren en verenigingen worden opgericht en waarin ze samenwerken met de eindgebruikers van de projectresultaten. De projecten kunnen slechts een deel, maar ook de hele waardeketen voor duurzame voeding in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest behandelen.

Zowel ondernemingen als non-profit organisaties met een vestiging in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kunnen deelnemen aan de projectoproep. Ook Brusselse onderzoeksinstellingen komen in aanmerking.

Tijdens de informatiesessie op 1 oktober zullen er inspirerende projecten uit het buitenland worden voorgesteld, zal er meer informatie worden gegeven over de procedure en deadline van de actie en heeft u de mogelijkheid om potentiële partners te ontmoeten. 

Inschrijven is verplicht. Stuur ten laatste op 17 september een mail naar info@innoviris.be.

Programma: 

13.45u:  Ontvangst

14.00u:  Inleiding

14.15u:  Uitdagingen bij de ontwikkeling van duurzame voedingssystemen
Nicolas Bricas : CIRAD Medeverantwoordelijke van de gespecialiseerde Master "Innovatie en Beleid voor duurzame voeding". Co-auteur van het DuALIne-verslag : De duurzaamheid van voeding staat voor nieuwe uitdagingen. Vragen voor onderzoek.

14.45u:  Stedelijke landbouw in Québec.
Eric Duchemin : Professor en lesverantwoordelijke
Instituut voor milieuwetenschappen, Universiteit van Québec, Montréal,  Lid van het Onderzoekscollectief "Landelijke inrichting en duurzame stedelijke landbouw".

15.15u:  « La Louve », een participatieve voedingscoöperatie
Tom Boothe : Mede-oprichter van « La Louve »

15.45u:  Co-create : wie, wat, hoe ?
Louis-Etienne Dubois : consultant voor creatieve brainstorming voor ingenieursopleidingen in Rijsel

16.15u:  Pauze

16.45u: Procedure voor de projectoproep: « Co-create voor systemen voor duurzame voeding.
Xavier Hulhoven : wetenschappelijk adviseur, Innoviris

17.30u:  Workshops en begeleiding
Noémie Maughan : Onderzoekster aan de dienst "Ecologie van het landschap en plantaardige productiesystemen" - ULB

18.00u:  Receptie