Eurostars

Eurostars

Wanneer 17-12-2015 16:00 tot
18-02-2016 12:00

Werkt u samen met een buitenlandse onderneming? In 2016 worden twee Eurostars projectoproepen gelanceerd, met 18 februari en 15 september als deadline. Waag uw kans en krijg financiële steun voor uw gemeenschappelijke O&O-projecten! 

In het kort

  • Eurostars is een financieringsprogramma voor Europese O&O-projecten.

  • Eurostars is gericht op KMO’s die actief zijn in O&O en die een vernieuwend technologisch product, proces of een vernieuwende technologische dienst willen ontwikkelen, gericht op een snelle commercialisering.

  • Het programma vertrekt vanuit een bottom-up benadering: u stelt uw idee voor, uw O&O-project. Alle technologische thema’s zijn toegelaten. Projecten met een militair doel worden niet geaccepteerd.

  • Eurostars ondersteunt gezamenlijke projecten van minstens twee partners uit twee verschillende landen.

  • De ontvangst en de evaluatie van de projecten wordt gecentraliseerd door het secretariaat van Eurostars. De financiering verloopt via Innoviris (en andere nationale financieringsinstellingen) en via onze regionale voorschriften (u hoeft zich niet aan te passen aan de Europese voorschriften). We financieren de beste Brusselse projecten die door het secretariaat geselecteerd worden.

 

Waarom is dit programma iets voor u? 

  • Eurostars ondersteunt de ontwikkelings-en groeistrategie van ondernemingen door O&O-projecten te financieren die gericht zijn op de commercialisatie van resultaten op korte termijn ( 2 jaar na afloop van het project).

  • Dankzij dit programma kunt u met een klein internationaal consortium de complementaire expertise van verschillende partners combineren. Dit leidt niet enkel tot een goed eindresultaat van uw project, maar geeft u ook toegang tot nieuwe markten voor de producten van uw O&O.

  • Dankzij de kleine omvang van de projecten en de makkelijke procedure tegenover andere Europese programma’s, kunnen ondernemingen die nog nooit aan een Europees programma hebben deelgenomen, een eerste ervaring in internationale samenwerking opdoen.

 

Eurostars projectoproep 2016

In 2016 kunnen de consortia hun projecten indienen tot 18 februari, of tot 15 september. 

Save the date

Op 11 februari 2016 om 13.30u organiseert Innoviris samen met Impulse.brussels een infosessie over Eurostars en andere Europese programma's met dezelfde bottom-up logica voor KMO's. Deze infosessie vindt plaats in onze kantoren. Schrijf je nu in. 

 

Meer informatie

In de toolbox van onze algemene Eurostars-pagina vindt u een fiche met alle informatie die u nodig hebt om het programma te begrijpen.

Voor bijkomende informatie kunt u terecht op de website van Eurostars. Daar vindt u eveneens voorbeelden van geselecteerde projecten, succesverhalen van het programma en een handleiding voor het opstellen van uw project.

 

Waar vindt u financiële steun? 

Innoviris is uw Brussels contactpunt voor het Eurostars-programma. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor bijkomende informatie of om uw interesse voor dit programma te tonen.

Innoviris is eveneens de financieringsinstelling voor het Eurostars-programma. Het Instituut accepteert de rangschikking van de projecten die Eurostars opmaakt na de evaluatie.

Als u geïnteresseerd bent in dit programma en een project wenst in te dienen, of als u nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met:

** IMAGE DESCRIPTION **

Mathilde Reumaux

International Projects Advisor

Industrial Research and Innovation Team

Tel. +32 2 600 50 31
mreumaux@innoviris.brussels

 

gearchiveerd onder: ,