Living Labs Brussels Retrofit

Home / Inhoud homepage / Projectoproepen / Living Labs Brussels Retrofit
Home / Inhoud homepage / Projectoproepen / Living Labs Brussels Retrofit

Living Labs Brussels Retrofit

Expressions of interest
Wanneer 15-09-2016 09:00 tot
22-01-2017 12:00

Projectoproep Living Labs Brussels Retrofit

Ben je een ondernemer, onderzoeker, architect, ingenieur, arbeider of ben je gewoonweg geïnteresseerd in ecobouw? Wil je werken in een multidisciplinair consortium en samen technologische of organisatorische innovaties ontwikkelen, testen en uitvoeren om een antwoord te bieden op de uitdagingen van de energetische renovatie van Brusselse woningen? Doe dan mee aan de projectoproep Living Labs Brussels Retrofit!

Deze oproep heeft tot doel renovatie in de woningsector aan te moedigen via de uitvoering van experimenteer- en innovatieprojecten die de krachten van de spelers in de bouwsector en van de onderzoeksentiteiten bundelen.

De projectoproep Living Labs Brussels Retrofit wordt gecoördineerd door Innoviris en het WTCB binnen het EFRO-programma 2014-2020 en krijgt een budget van minstens 3 miljoen euro subsidies toegewezen voor zijn deelnemers.

 


De Brusselse entiteiten die een aanvraag kunnen indienen bij Innoviris voor deze oproep zijn :

Zelfstandigen die niet in een van bovenstaande categorieën kunnen worden ondergebracht, kunnen geen aanvraag indienen. Ze kunnen echter wel als onderaannemer of zelfstandige deelnemen aan een project in het budget van een van de partners.

Het budget van alle onderzoeksinstellingen die aan het project deelnemen, mag niet groter zijn dan 30% van het totale budget.

Het project mag niet door een onderzoeksinstelling worden gecoördineerd.


De selectieprocedure van de projecten omvat twee fasen:  een expression of interest en een volledig voorstel.

De aanvragers moeten hun expression of interest ten laatste indienen op 22 januari 2017 om 12.00 uur bij Innoviris. Aanvragen die na deze datum worden ingediend, komen niet meer in aanmerking.

Het aanvraagformulier en de bijlagen moeten in één exemplaar, bedrukt op voor- en keerzijde, worden opgestuurd naar onderstaand adres:

INNOVIRIS
Ter attentie van Jeremy Levin - Oproep Living Lab Retrofit 2016
Brussels Instituut voor Onderzoek en Innovatie
Charleroisesteenweg 110
1060 BRUSSEL

Een elektronische versie, in het formaat doc of docx, wordt ook naar de volgende adressen verzonden:

  • funding-request@innoviris.brussels

  • jlevin@innoviris.brussels
     

 

Meer informatie nodig?

Kom naar de startavond op donderdag 29 september in de Confederatie Bouw in Brussel, krijg alle informatie die je nodig hebt om je project in te dienen en leer je toekomstige consortiumpartners kennen! 

Raadpleeg de pagina's voor ondernemingen, onderzoeksinstellingen en de non-profitsector op onze website of neem een kijkje op www.livinglabs-brusselsretrofit.be.

Heb je een specifieke vraag? Neem contact op met: 

 

Je contactpersoon bij Innoviris

** IMAGE DESCRIPTION **

Jérémy Levin

Team leader

Strategic Research Team

Tel. +32 2 600 50 29
jlevin@innoviris.brussels