Team Up

Team Up

Gedistribueerde en gedecentraliseerde systemen
Wanneer 05-04-2018 09:00 tot
22-06-2018 14:00

Na een succesvolle eerste editie met als thema “artificiële intelligentie”, kondigt Innoviris met plezier de tweede editie van haar Team Up programma aan.

Het thema van deze projectoproep is: 

Gedistribueerde en gedecentraliseerde systemen

De kracht van een netwerk

Dankzij de technologische vooruitgang kan wereldwijd een verschuiving van gecentraliseerde systemen naar gedistribueerde en gedecentraliseerde systemen worden waargenomen. Terwijl gecentraliseerde systemen al hun processen op één plaats uitvoeren, verdelen gedistribueerde en gedecentraliseerde systemen de verwerking over een netwerk van (een potentieel groot aantal) knooppunten die met elkaar samenwerken.

Het meest iconische voorbeeld van dergelijke systemen is de blockchain, maar de huidige verschuiving gaat veel verder dan dat. Veel sectoren naderen of hebben een kantelmoment bereikt waarbij decentrale en gedistribueerde systemen effectief kunnen concurreren op het gebied van functionaliteit en efficiëntie. 

Gedistribueerde en gedecentraliseerde systemen kunnen een concurrentievoordeel hebben ten opzichte van bestaande gecentraliseerde oplossingen. Ze bieden een grotere schaalbaarheid, een grotere veerkracht en andere toepassingsspecifieke voordelen. Aan de andere kant zijn ze complexer om te beheren, stellen ze beveiligingsproblemen aan de orde en stellen ze andere uitdagingen die we met de Team Up projectoproep van 2018 willen aanpakken.

Elk project dat een vorm van distributie of decentralisatie omvat, is welkom. Het project kan betrekking hebben op het systeem als geheel of op één element van het systeem. De projectoproep beperkt zich niet enkel tot ICT.

 

Wil je deelnemen aan het matchmaking event op 3 mei in The Hotel? Schrijf je dan nu in

 

Het Team Up programma

Het doel van Team Up is de samenwerking tussen academici en ondernemers in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest aanmoedigen. Dit jaarlijkse programma impliceert een actieve deelname van zowel academische onderzoeksgroepen als industriële teams om de kennis te versterken en de transfer van intellectuele eigendom vanuit academisch onderzoek naar de bedrijfswereld te verzekeren. Dit alles met het oog op de ontwikkeling van prototypes die kunnen leiden tot nieuwe zakelijke opportuniteiten.

Dankzij Team Up verwerven ondernemers kennis die ze zelf missen en kunnen ze nieuwe ontwikkelingen sneller in hun bedrijf integreren. Academici komen op hun beurt in contact met concrete praktijkvoorbeelden waarop ze hun bevindingen kunnen toepassen.
 

Meer informatie nodig?

Ben je een ondernemer? Klik hier voor meer informatie over de projectoproep, het financieringstype en de evaluatiecriteria. Je vindt de expression of interest in de toolbox bovenaan de pagina.

Werk je in een onderzoeksinstelling? Klik hier voor meer informatie over de projectoproep, het financieringstype en de evaluatiecriteria. Je vindt de expression of interest in de toolbox bovenaan de pagina.

 

 

Je contactpersoon bij Innoviris

** IMAGE DESCRIPTION **

Jonathan Duplicy

Scientific Advisor

Industrial Research and Innovation Team

Tel. +32 2 600 50 52
jduplicy@innoviris.brussels