Innovinterview

Home / InnovInterview
Home / InnovInterview

Innovinterview

Elke maand stelt Innoviris een aantal vragen aan een Brusselse stakeholder in het OOI-domein. Of het nu een onderzoeker, een ondernemer of één van onze partners is, ze hebben allemaal een belangrijke mening over de verschillende aspecten van de Brusselse OOI-sector.

innovinterview

Elke maand stelt Innoviris een aantal vragen aan een Brusselse stakeholder in het OOI-domein.
Of het nu een onderzoeker, een ondernemer of één van onze partners is, ze hebben allemaal een belangrijke mening over de verschillende aspecten van de Brusselse OOI-sector. 

Mei 2017: een ontmoeting met Sabrina Nisen, coördinatrice van COOPCITY, het nieuwe centrum voor sociaal ondernemerschap in Brussel

 
Kan je het concept van Coopcity uitleggen? Voor wie is het centrum bedoeld? 

COOPCITY is het eerste Brussels centrum voor sociaal, coöperatief en collaboratief ondernemerschap en wordt ondersteund in het kader van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

We hebben drie grote missies :

 

  • Sociaal ondernemerschap in Brussel ontwikkelen en ondersteunen. En dat via onze verschillende trajectbegeleidingen: Seeds voor sociale ondernemingen die net van start gaan, Blossom voor bestaande sociale ondernemingen die zich verder willen ontwikkelen en innoveren, en Pollinize gericht op projecten met verschillende actoren die werkgelegenheid creëren en sociaal innovatief zijn in Brussel. Dit laatste programma focust dit jaar op dienstverlening.

  • Toekomstige ondernemers en het brede publiek inspireren en sensibiliseren via onze activiteiten, evenementen, ontmoetingen en debatten.

  • Samenwerken : COOPCITY wil een gepaste omgeving aanbieden voor coöperatieve en collaboratieve projecten tussen verschillende actoren om het sociaal ondernemerschap in Brussel aan te moedigen.

 
Waarom is de ondersteuning van sociaal ondernemerschap in Brussel zo belangrijk? 

Sociale ondernemers hebben een andere visie op de economie. De partners van COOPCITY willen deze visie kenbaar maken in Brussel. De ondersteunde initiatieven zijn een katalysator voor innovatie en een meerwaarde voor Brussel, zowel voor de werkgelegenheid als op economisch en maatschappelijk vlak. Om een concreet beeld te krijgen van de projecten die we begeleiden, kan je een kijkje nemen op onze website. Deze projecten bieden samen reële alternatieven voor Brussel. 

 
Op welke manier helpt de steun van Innoviris bij de ontwikkeling van uw activiteiten?

Het is belangrijk te benadrukken dat COOPCITY het resultaat is van de samenwerking tussen zeven actoren van het Brussels ecosysteem : SAW-B, Febecoop, Impulse, JobYourself, Solvay Entrepreneurs, ICHEC en Innoviris. Deze partners beschikken samen over de beste middelen om onze missies te doen slagen. De steun van Innoviris in het bijzonder heeft ons geholpen ons aanbod voor ondernemers te verbeteren door prestaties en advies voor sociale innovatie aan het gamma toe te voegen. Dat is een zeer belangrijke uitdaging in projecten binnen sociaal ondernemerschap. We willen het aanbod van Innoviris ook bekender maken bij dit doelpubliek. 

 
De officiële opening van Coopcity zal plaatsvinden op 18 mei. Wat mag het publiek verwachten? 

De officiële opening zal een betrouwbaar beeld geven van COOPCITY : collaboratief en participatief. We willen alle partners, projecthouders, overheidsinstellingen en andere nieuwsgierigen de kans geven om meer te weten te komen over sociaal ondernemerschap en om samen te discussiëren over de pistes die we kunnen volgen om deze aanpak verder te verspreiden in Brussel. Maar het moet bovenal een gezellig en feestelijk moment worden met aandacht voor de eerste initiatieven die we ondersteunen!