Fablab Mobile: op weg naar een innovatief gewest voor alle jonge Brusselaars

Home / Inhoud homepage / News / Fablab Mobile: op weg naar een innovatief gewest voor alle jonge Brusselaars
Home / Inhoud homepage / News / Fablab Mobile: op weg naar een innovatief gewest voor alle jonge Brusselaars

Fablab Mobile: op weg naar een innovatief gewest voor alle jonge Brusselaars

Innoviris springt op de kar van de makers beweging en doet een oproep aan alle organisaties die een mobiel fablab willen uitbouwen om jongeren in Brussel te sensibiliseren voor technologie en innovatie. Heb jij een origineel idee en wil je Brussel doorkruisen met een mobiele ruimte waar jongeren naar hartenlust kunnen experimenteren en spelenderwijs kunnen bijleren? Lees dan snel verder.

Projectoproep Fablab Mobile

In het Gewestelijk Innovatieplan wil de Regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een antwoord bieden op de toenemende vraag naar gekwalificeerd personeel in de OOI-sector. In deze strategie zijn ook sensibiliseringsacties en opleidingen voorzien om jonge Brusselaars te sensibiliseren voor de digitale sector. 

De digitale revolutie beheerst het dagelijks leven van jongeren. Toch nemen maar weinigen proactief deel aan de maker-beweging, door bijvoorbeeld effectief naar lokale fablabs te gaan.

De maker-benadering, die problemen multidisciplinair aanpakt, is een manier om STEM concreter en relevanter te maken in de ogen van leerlingen.

Daarom lanceert Innoviris een projectoproep voor het oprichten van een mobiel fablab, om van de Brusselse jongeren de makers van morgen te maken.

Het project Fablab Mobile zal zich verplaatsen naar scholen en buurthuizen, maar ook aanwezig zijn op wetenschappelijke evenementen, om zo alle jongeren van het Brussels Gewest de mogelijkheid te bieden om de middelen van een fablab te gebruiken.

 

Waarom hebben we jouw hulp nodig?

Om dit project te kunnen waarmaken, zijn we op zoek naar ondernemingen, non-profit organisaties en onderzoekinstellingen die de handen in elkaar willen slaan om samen een concept uit te bouwen voor Fablab Mobile.

 

Wat moet je doen? 

Neem een kijkje op onze Fablab Mobile pagina en dien ten laatste op 16 augustus een voorstel in!

 

Vragen?

Neem contact op met:

** IMAGE DESCRIPTION **

Muriel Possoz 

Science Promotion Advisor

Communication and Science promotion team

Tel. +32 2 600 50 15
mpossoz@innoviris.brussels