Eurostars

Eurostars

Wanneer 06-06-2016 09:00 tot
15-09-2016 17:00

Heb je een KMO? Ga op zoek naar internationale partnerships!

Werk je samen met een buitenlandse onderneming? Doe dan mee aan de nieuwe Eurostars oproep. Innoviris heeft nog voldoende budget beschikbaar dus waag vóór 15 september je kans en krijg financiële steun voor je gemeenschappelijke O&O-projecten! 

In het kort

  • Eurostars is een financieringsprogramma voor O&O-projecten.

  • Eurostars is gericht op KMO’s die actief zijn in O&O en die een vernieuwend technologisch product, proces of een vernieuwende technologische dienst willen ontwikkelen, gericht op een snelle commercialisering.

  • Het programma vertrekt vanuit een bottom-up benadering: je stelt je idee voor, je O&O-project. Alle technologische thema’s zijn toegelaten. Projecten met een militair doel worden niet geaccepteerd.

  • Eurostars ondersteunt gezamenlijke projecten van minstens twee partners uit twee verschillende landen.

  • De financiering verloopt via Innoviris (en andere nationale financieringsinstellingen) en via onze regionale voorschriften (je moet je niet aanpassen aan de Europese voorschriften). We financieren de beste Brusselse geselecteerde projecten.

  • De ontvangst en de evaluatie van de projecten wordt gecentraliseerd door het secretariaat van Eurostars. Innoviris accepteert de ranking van de projecten.

 

Waarom is dit programma iets voor u? 

  • Eurostars ondersteunt de ontwikkelings-en groeistrategie van ondernemingen door O&O-projecten te financieren die gericht zijn op de commercialisatie van resultaten op korte termijn ( 2 jaar na afloop van het project).

  • Geen grote moeilijk beheerbare consortia. Je stelt zelf je partnership samen met één, twee, drie of meerde partners in functie van je behoeften (complementaire expertise, toegang tot nieuwe markten, ...)

  • Dankzij de kleine omvang van de projecten en de makkelijke procedure tegenover andere Europese programma’s, kunnen ondernemingen die nog nooit aan een Europees programma hebben deelgenomen, een eerste ervaring in internationale samenwerking opdoen.

  • Een hoge slaagkans: ongeveer 90% van de aanvragen met een score boven de kwaliteitsdrempel worden gefinancierd (algemene slaagkans: ongeveer 30%)

 

Lopende Eurostars projectoproep

De consortia kunnen hun projecten indienen tot 15 september

Save the date

Op 14 juni 2016, van 11u tot 12u organiseert het secretariaat van Eureka een webinar om je alle informatie en uitleg te geven over het programma. Je leert ook hoe je een goed project moet indienen en welke valkuilen je moet vermijden. 

Een niet te missen kans om een antwoord te krijgen op al je vragen!

Schrijf je hier in. 

 

Meer informatie

In de toolbox van onze algemene Eurostars-pagina vind je een fiche met alle informatie die je nodig hebt om het programma te begrijpen.

Voor bijkomende informatie kan je terecht op de website van Eurostars. Daar vind je eveneens voorbeelden van geselecteerde projecten, succesverhalen van het programma en een handleiding voor het opstellen van je project.

 

Waar vind je financiële steun? 

Innoviris is je Brussels contactpunt voor het Eurostars-programma. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor bijkomende informatie of om je interesse voor dit programma te tonen.

Als je geïnteresseerd bent in dit programma en een project wenst in te dienen, of als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met:

** IMAGE DESCRIPTION **

Mathilde Reumaux

International Projects Advisor

Industrial Research and Innovation Team

Tel. +32 2 600 50 31
mreumaux@innoviris.brussels

 

gearchiveerd onder: