Team Up - Academic Research & Industry

Home / Inhoud homepage / Projectoproepen / Team Up - Academic Research & Industry
Home / Inhoud homepage / Projectoproepen / Team Up - Academic Research & Industry

Team Up - Academic Research & Industry

Expression of interest
Wanneer 01-12-2016 12:00 tot
31-03-2017 14:00

Team Up : ga samen op zoek naar toepassingen van artificiële intelligentie 

De eerste editie van Team Up heeft als thema "artificiële intelligentie". Bij Innoviris zijn wij ervan overtuigd dat AI niet langer de speeltuin mag zijn van enkele technologiereuzen (GAFA) en academische toppers. Integendeel, wij geloven dat kennis over AI vanuit de academische wereld naar de bedrijfswereld moet stromen en een rijke bron aan zakelijke opportuniteiten zou moeten opleveren over een breed aantal sectoren: transport, toepassingen/diensten in huis, gezondheidszorg, onderwijs, openbare veiligheid, beveiliging, etc.

Ben je een onderzoeker of ondernemer en wil je deelnemen aan de AI transformatie? Doe mee aan de eerste Team Up projectoproep en dien een expression of interest in.

 

Geïnteresseerd?

Kom naar ons matchmaking event op dinsdag 17 januari 2017 vanaf 15.30u in The Hotel. 
 
(Her)ontdek de mogelijkheden van Artificiële Intelligentie, laat je inspireren en ontmoet andere Brusselse AI stakeholders om samen een project uit te bouwen. Kom alles te weten over de Team Up projectoproep voor artificiële intelligentie (deadline voorstellen: 31/03/2017).

Het Team Up programma

Het doel van Team Up is de samenwerking tussen academici en ondernemers in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest aan te moedigen. Dit jaarlijkse programma impliceert een actieve deelname van zowel academische onderzoeksgroepen als industriële teams om de kennis te versterken en de transfer van intellectuele eigendom vanuit academisch onderzoek naar de bedrijfswereld te verzekeren. Dit alles met het oog op de ontwikkeling van prototypes die kunnen leiden tot nieuwe zakelijke opportuniteiten.

Dankzij Team Up verwerven ondernemers kennis die ze zelf missen en kunnen ze nieuwe ontwikkelingen sneller in hun bedrijf integreren. Academici komen op hun beurt in contact met concrete praktijkvoorbeelden waarop ze hun bevindingen kunnen toepassen.

 

De editie van 2017 : artificiële intelligentie

De eerste editie van Team Up heeft als thema "artificiële intelligentie". AI krijgt momenteel veel aandacht van onderzoeksgemeenschappen en toonaangevende ICT-ondernemingen. Dankzij recente doorbraken op het gebied van machine learning en cloud computing lijkt het onmogelijke toch mogelijk.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft via Innoviris beslist om voor de eerste editie van Team Up met als thema "artificiële intelligentie" een budget van meer dan 4 miljoen euro vrij te maken. Met deze investering moet het Gewest een koploper worden in AI en dit zowel in de onderzoeks-als in de ondernemerswereld.

Maar, wat is artificiële intelligentie eigenlijk? Omdat elke AI-stakeholder zijn eigen definitie heeft, heeft Innoviris er ook één uitgewerkt, namelijk:

“Het vermogen van een systeem om autonoom van data te leren en deze kennis in handelingen en/of aanbevelingen om te zetten”

 

Meer informatie nodig?

Ben je een ondernemer? Klik hier voor meer informatie over de projectoproep, het financieringstype en de evaluatiecriteria. Je vindt de expression of interest in de toolbox bovenaan de pagina.

Werk je in een onderzoeksinstelling? Klik hier voor meer informatie over de projectoproep, het financieringstype en de evaluatiecriteria. Je vindt de expression of interest in de toolbox bovenaan de pagina.

 

Je contactpersonen bij Innoviris

** IMAGE DESCRIPTION **

Jonathan Duplicy

Scientific Advisor

Industrial Research and Innovation Team

Tel. +32 2 600 50 52
jduplicy@innoviris.brussels

** IMAGE DESCRIPTION **

Mathilde Reumaux

International Projects Advisor

Industrial Research and Innovation Team

Tel. +32 2 600 50 31
mreumaux@innoviris.brussels